Oulanka Symposium 2016

Vuoden 2016 Oulanka Symbosium, järjestyksessään 35, pidettiin 29-31.1 jälleen Oulangan biologisella tutkimusasemalla johon osallistujia oli saapunut noin 50 nauttimaan kuvista ja hyvistä esityksistä, hyvästä hengestä, JAS - tekniikan palveluista ja Koillismaan talvisesta luonnosta. Viikko ennen tapahtumaa Koillismaan talvi näytti kauniin, mutta myös erittäin kylmän puolensa pakkasten ollessa -35 asteen luokkaa päivä kaupalla.

Tapahtuma viikoksi kuitenkin ilmat lauhtuivat muutamaan pakkasasteeseen tuoden toki myös pilvet auringon peitoksi. Lunta kuitenkin maastossa oli jo puolen metrin luokkaa ja puut olivat verhoutuneet kauniiseen lumivaippaan.

Tarjolla oli kojupalveluja mm. maakotkan kuvaamiseen ja kyllä kuvaajat myös olivat onnistuneet vangitsemaan tämän uljaan linnun kennolle.

Konttaisen linturuokinnalla oli useita kuvaajia käynyt kuukkeleita kuvaamassa ja olipa jotkut onnistuneet löytämään varpuspöllön ja minkin kuvattavaksi.

Perjantaina pidettiin perinteikäs Oulangan kuvakisa johon kuvia tuli 85 kappaletta. Kisan taso oli jälleen kova, tosin voittaja oli niin yksittäisessä kuin kolmen kuvan sarjassa yksi ylivoimaisimmista mitä on ollut. Nils Sundberg toi kisaan kuvia silkkiuikuista ja mustakurkku-uikuista vieden ykkös tilat molemmissa sarjoissa.

 

Yksittäis kuvakisan kärki kolmikko:

 

Ja tässä kisan kymmenen parasta:

1. Nils Sundberg

2. Tuomas Heinonen

3. Arto Ketola

4. Mika Honkalinna

5. Olli Immonen

6. Tuija Waren

7. Anna-Liisa Pirhonen

8. Tapio Seppälä

9. Nils Sundberg

10. Nils Sundberg

 

Kuva kolmen kuvan sarjan neljästä parhaasta jotka ovat Nils Sungberg, Anna-Liisa Pirhonen, Tuomas Heinonen ja Mika Honkalinna.