Oulanka Symposium

Oulanka Symposium on Kaamoskamera ry:n järjestämä, perinteinen valokuvatapahtuma viikonloppu Kuusamossa Oulangan kansallispuistossa Oulangan biologisella tutkimusasemalla. 

Tapahtuman ajankohta on tammikuun loppupuolella, jolloin kaamosaika on vielä voimissaan, lunta on reilusti ja kovatkaan pakkaset eivät ole mahdottomuus. Talvinen kaamosvalo onkin vaikuttavaa ja se täytyy päästä kokemaan.

Tapahtumassa on pääsääntöisesti pari pääesiintyjää. Jokaisella on mahdollisuus näyttää omia kuviaan. Sympon henki on lämmin, kotoisa ja rento. Aloittelevilla sekä pidemmälle edenneillä kuvaajilla on hyvä tilaisuus saada neuvoja ja ideoita muilta mukana olevilta.

Tapahtuman kohokohta on legendaarinen Oulangan kuvakisa johon kaikki osallistujat voivat ottaa osaa. Se on ollut perinteisesti kovatasoinen kisa, mukana olleilla kuvilla on pärjätty myöhemmin isoissakin kuvakilpailuissa. Kuvakilpailun voittoa on arvostettu kovasti kautta vuosien.

Tapahtuman historia

Tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 1981, ajatuksena on ollut kokoontua katselemaan kuvia ja tapaamaan tuttuja. Alkuun kokoontuminen tapahtui Oulangan majalla, mutta nopeasti tilat kävivät pieneksi osallistujamäärän kasvettua ja paikaksi valikoitui näin Oulun yliopiston biologinen tutkimusasema.

Asemalla oli hyvin majoitustilaa ja jossain vaiheessa myös ruokailut alkoivat järjestyä talon puolesta. Ja paikkahan on kansallispuiston sydämessä, kuohuvan Kiutakönkään naapurissa. Alueelta ja sen läheisyydestä löytyy toki paljon muutakin katseltavaa ja kuvattavaa, valoisa aika käytetäänkin ahkerasti retkeilyyn.