Joulukuun 2016 kuvailta

Pidimme Kaamoskameran joulukuun kuvaillan 13.12.2016 Karhuntassussa ja aiheena oli vastavalo. Paikalla oli kymmenkunta jäsentä ja kuvia oli noin 30.

Kisa oli tasainen ja kuvat laadukkaita. Moni kuva herätti keskustelua tekniikasta, paikoista ja tilanteista. Kiitos kaikille mukana olleille mukavasta illasta!

Tässä kisan kolme parasta:

1. Pekka Toivonen

 

2. Aleksi Ollila

 

3. Petteri Törmänen

Helmikuun kuvailta

Kaamoskameran helmikuun kuvailta pidettiin 9.2.16 Karhuntassussa Hannun Instituutin tiloissa. Alkuun pidemme yhdistyksen vuosikokouksen, jossa kävimme edellisen vuoden läpi ja tarkastelimme tulevaa kautta. Yhdistyksen johtokunta pysyi samana.

Virallisen kokouksen jälkeen pidimme kuvaillan aiheesta Yö. Kuvia ei tällä kertaa ollut lukumäärällisesti kovin paljoa, mutta laatu korvasi määrän. Taisto kärkipaikoista oli tasaista jo moni sija menikin tasan. Kerhollamme on tapana pistelaskuissa, että tasan mennyt sijoitus ei vie seuraavaa sijoitusta kun vaikka olympialaisissa. Smile Kisan ykkössijan jakoivat Petteri Törmänen ja Pirjo Natunen.

Kiitos kaikille läsnäolijoille illasta, nähdään maaliskuussa!

Seuraavana kuvailllan parhaiden satoa:

I: Petteri Törmänen

 

 

I: Pirjo Natunen

 

 

II: Pekka Toivonen

 

 

II: Pirjo Natunen

 

 

II: Tapio Seppälä

 

 

III: Pirjo Natunen

 

 

III: Tapio Seppälä

 

 

III: Tapio Seppälä

 

 

IV: Marketta Tornberg

Tammikuun kuvailta

Tammikuun kuvaillassa 13.1 tällä kertaa esitti Mikko Halvari sarjan revontulista. Mikko on kuvannut revontulia jo kymmenen vuoden ajan, pääasiassa Koillismaan ja Kemijärven alueella. Mikon kuvien ja revontuli asiantuntemuksen siivittämänä kulkenut selostus olivat mukaansa tempaavia. Mikko jakoi myös paljon hyviä vinkkejä aloittelijoille kuin myös kokeneemmillekin kuvaajille. Hänellä on myös erilainen näkemys kuvaamiseen varmaan osittain johtuen työstään lehtikuvaajana mikä oli hyvin virkistävää ja inspiroivaa.

Kuusamossa on paljon hyviä kohteita joissa voi yrittää revontuli kuvausta, mutta myös esityksestä tuli ilmi, ettei välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan vaan ihan kotipihalta voi saada mainioita revontuli otoksia.

Joulukuun 2013 kuukauden kuva

Joulukuun kuvaillassa kuvakilpailun voiton vei jälleen Verner Nivala. Aiheena oli kasvi. Kuva on ottajan mukaan usean vuoden takaa otettu "emännän" kukkalaatikosta kotipihalta.
Kuvassa kaunis talvinen valo nätisti pelkistetyssä kuvassa oli osallistujien mieleen.